info@ergotherapy-kalymnos.gr

22430 50563 69457 26824

Ωφέλειες και κόστος Εργοθεραπείας

Συνήθως, πιστεύουμε πως η εργοθεραπεία έχει να κάνει είτε με παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρή νοητική καθυστέρηση ή αυτισμό, είτε με ενηλίκους που έχουν ψυχιατρικά, ορθοπεδικά ή άλλα προβλήματα. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Η εργοθεραπεία μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ωφέλιμη για παιδιά που αντιμετωπίζουν πολύ λιγότερο σοβαρά προβλήματα.

Η εργοθεραπεία βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν και να βελτιώσουν δεξιότητες απαραίτητες ώστε να συμμετέχουν και να εκτελούν ανεξάρτητα δραστηριότητες της καθημερινής ζωής, πρόκειται για μία αποτελεσματική θεραπεία για το παιδί σας!

Η εργοθεραπεία, εκτός από αποτελεσματική είναι συμφέρουσα οικονομικά και γενικά ωφέλιμη για παιδιά που μπορούν να επωφεληθούν από αυτή.

Διαβάστε παρακάτω κάποιους από τους λόγους ή δοκιμάστε να κάνετε σήμερα το online test για να δείτε αν η δική σας περίπτωση χρειάζεται αξιολόγηση:

Άλλες θεραπείες διαρκούν πολύ χρόνο, πολλούς μήνες ή χρόνια και δυστυχώς συχνά για πολλές διαταραχές έχουν και πολύ λίγα αποτελέσματα. Έτσι, ο θεραπευόμενος απογοητεύεται και οι ελπίδες του ακυρώνονται. Στην Εργοθεραπεία συμβαίνει το αντίθετο! Ο εργοθεραπευτής επενδύει στην ανάπτυξη σχέσης εμπιστοσύνης με το παιδί βοηθώντας το να παρουσιάσει / βελτιώσει μόνο του, δεξιότητες απαραίτητες στην εκτέλεση δραστηριοτήτων της καθημερινής ζωής.
Χρησιμοποιεί ως βασικό εργαλείο για την επίτευξη αυτού του σκοπού το παιχνίδι και τις σκόπιμες δραστηριότητες.
Η διάρκεια, ο χρόνος θεραπείας και ο αριθμός των συνεδριών καθορίζεται ανάλογα με την περίπτωση και τις δυσκολίες της.
Τα σημάδια βελτίωσης είναι πολλές φορές εμφανή σε σύντομο διάστημα (πιθανόν και από τον πρώτο μηνα).
Δίνεται στον παιδί που υποφέρει η ευκαιρία να συμμετέχει ενεργά στη θεραπεία του, να μην είναι παθητικός και εξαρτημένος από άλλους αλλά να εργαστεί εφαρμόζοντας τεχνικές όπως το παιχνίδι και τις σκόπιμες δραστηριότητες για μάθει πώς να βελτιώσει τη καθημερινότητα του έχοντας την καθοδήγηση του ψυχολόγου.
Μπορεί και ενδείκνυται να εφαρμόζεται από τα πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού, έτσι το παιδί αποκτά δεξιότητες που θα τον ακολουθήσουν σε όλη του τη ζωή (χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ή ανάπτυξη και διατήρηση κοινωνικής επαφής με άλλα παιδιά ή ενηλίκους).
Η εργοθεραπεία εκτός από το άτομο, ωφελεί και τους γύρω του (εκπαιδευτικούς, φίλους, γονείς, και τα άλλα μέλη της οικογένειας).
Προσφέρει λύσεις σε προβλήματα που οφείλονται σε αναπτυξιακές διαταραχές, αισθητηριακή ολοκλήρωση, αύξηση της προσοχής, ανάγνωση και γραφή, αυτοεξυπηρέτηση κ.α.
Ενισχύεται η αυτοπεποίθηση ή αυτοεκτίμηση και η κοινωνικότητα του.
Μπορεί να εφαρμοστεί σε συνεργασία ή ανεξάρτητα με άλλες παρεμφερείς θεραπείες & ειδικότητες (Λογοθεραπεία, Αναπτυξιολόγος, Ψυχολόγος κ.α).
Τα αποτελέσματά της γενικεύονται και σε άλλες περιοχές της ζωής του ατόμου καθώς μαθαίνει τεχνικές χρήσιμες για όλη του τη ζωή.
Μέρος των εξόδων της εργοθεραπείας σύντομα θα καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία μειώνοντας ακόμη περισσότερο το κόστος της.

Κλείστε σήμερα την πρώτη αξιολόγηση

Και ενημερωθείτε για τη δική σας περίπτωση...

Προσοχή: Η εργοθεραπεία δεν εφαρμόζεται μόνο από τον εργοθεραπευτή, χρειάζεται και η συνεργασία των γονιών.

Έτσι, μετά τη συνεδρία στο θεραπευτήριο θα πρέπει και οι γονείς, ακολουθώντας τις οδηγίες του εργοθεραπευτή, να συνεχίζουν την πρακτική αυτή εξάσκηση και στο σπίτι. Στην ιστοσελίδα θα βρείτε υλικό, συμβουλές και παραδείγματα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πως η εργοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει και τη δική σας περίπτωση.

Κέντρο Εργοθεραπείας Καλύμνου

Στο Κέντρο Εργοθεραπείας Καλύμνου εφαρμόζουμε μία σειρά από στάδια που αποτελούν την εργοθεραπευτική διαδικασία. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για αυτά στην ενότητα υπηρεσίες.

Ζητήστε Αξιολόγηση

Μπορείτε να κλείσετε σήμερα την πρώτη συνεδρία αξιολόγησης στο Κέντρο Εργοθεραπείας Καλύμνου συμπληρώνωντας τα στοιχεία σας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

To Top ↑